*** Heel Nederland aan de Mondharmonica *** Vandaag is het feest en morgen ook *** Heel Nederland aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Activiteiten:
* De Notenkraker
* Harmonicainstituut
* Swing
* Edu-Art
* NOVAM
* Kunst Centraal
* Harmonica Meetup
* Gambia Avonturen
* Wat doe jij?
* Papillon Harmonicas
* HMV
* Bakels Gemengd Koor
* Actie Progeria
* Zomerkampen

Geschiedenis
In de Media
Cursussen
YouTube

Agenda
Links
Contact


Elkaars hobby's delen

Wij ontmoetten elkaar tijdens een gesprek over muziek (what else?) en kwamen tot de ontdekking dat we allebei in het gelukkige bezit waren van een dwarsfluit die helaas sinds onze studietijd aan het conservatorium nauwelijks meer uit de kast gekomen was. Je dacht bijna dagelijks : het zou toch wel weer eens fijn zijn om....... Maar ja, in je eentje kwam het daar niet van. Dus wij besloten om samen de draad weer op te pakken.

Alweer 13 jaar maken wij één keer per week samen muziek. Regelmatig vragen mensen : wat spelen jullie nou eigenlijk? Zo kwamen we op het idee om "een keer" een huiskamerconcertje te organiseren. Na verloop van tijd groeide het plan om dit te combineren met onze andere gedeelde hobby: koken. Al doende bedachten wij dat er best veel mensen waren waarvan WIJ ons afvroegen: wat doe jij?

En met al deze ideeën in ons achterhoofd organiseerden we op 18 november 2006 ons eerste muziek/eetfeest. Leuke muziek , lekker eten , en allemaal lieve mensen die deze hobby's met ons delen. Aanvang rond een uur of vijf. Deze avond is ons zo goed bevallen dat we besloten hebben om op herhaling te gaan.

Een dergelijk feest blijkt te voorzien in de behoefte van mensen die gewend zijn thuis individueel muziek te maken om "lotgenoten" te ontmoeten en niet zelden ontstaan hier gelegenheidsensembles die alleen voor deze gelegenheid of zelfs voor langere tijd samen gaan musiceren of die spontaan op de avond zelf bij elkaar gaan zitten om een stuk muziek ten gehore te brengen. Ook is het een avond om ervaringen uit te wisselen m.b.t. eigenschappen van de diverse instrumenten en de mogelijkheden daarvan en zelfs om hele nieuwe instrumenten te ontdekken. Zo maakte één van de deelnemers een draaiorgel , hoorden we iemand spelen op de Stick en luisterden we naar een echte verhalenverteller die ons vertelde waar een russische liedschrijver zijn inspiratie vond.

Intussen is deze bijeenkomst uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend feest waar gemiddeld zo'n veertig deelnemers reikhalzend naar uitzien om antwoord te geven op de vraag WAT DOE JIJ ?


Het zelfgemaakte orgel van Jan


Jan geeft orgelles


Fluiters met piano