*** Heel Nederland aan de Mondharmonica *** Vandaag is het feest en morgen ook *** Heel Nederland aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Activiteiten:
* De Notenkraker
* Harmonicainstituut
* Swing
* Edu-Art
* NOVAM
* Kunst Centraal
* Harmonica Meetup
* Gambia Avonturen
* Wat doe jij?
* Papillon Harmonicas
* HMV
* Bakels Gemengd Koor
* Actie Progeria
* Zomerkampen

Geschiedenis
In de Media
Cursussen
YouTube

Agenda
Links
Contact


EDU-ART voor Cultuureducatie

EDU-ART is op de eerste plaats een adviesbedrijf, dat mensen die werkzaam zijn in onderwijs, de culturele sector en gemeenten adviseert. EDU-ART initieert en organiseert ontmoetingen tussen deze mensen en zorgt er daarmee voor dat onderwijs en cultuur elkaar versterken.

De Cultuurwinkel geeft een overzicht van culturele producten voor het onderwijs. U kunt hier direct contact leggen en online bestellingen plaatsen bij de producenten.

www.decultuurwinkel.nl

Dat liefde voor kunst & cultuur een enorme verrijking van je leven betekent, daarvan hoeven wij de makers van kunst & cultuur niet meer te overtuigen. EDU-ART heeft als een redelijk monopolist jarenlang ruim 80% van de basisscholen in Gelderland van kunst & cultuur voorzien. Dat was goed. Maar de tijden zijn veranderd: de scholen worden mondiger en de vraag steeds specifieker; maatwerk is noodzakelijk. Bovendien is het aanbod van kunst & cultuur in Gelderland inmiddels zo rijk en gevarieerd dat cultuurmakers heel goed zlf in staat zijn educatieve projecten voor het onderwijs te ontwikkelen. EDU-ART helpt daarbij. Op basis van jarenlange ervaring, een gedegen onderwijskennis n kennis van de wijze waarop kunst & cultuur het onderwijs werkelijk verder helpt. Onze adviseurs bezoeken jaarlijks vele honderden primair- en voortgezet onderwijsinstellingen.

http://www.decultuurwinkel.nl/cultuurwinkel/cw.cfm

Workshop mondharmonica

Dat we hier niet eerder aan gedacht hebben! De mondharmonica is een zeer veelzijdig instrument en uitermate geschikt voor improvisatie. Er kunnen allerlei muziekstijlen mee worden gespeeld, zoals jazz, blues, folk en country & western. De workshop biedt een eerste kennismaking met het instrument. Iedere deelnemer krijgt een eigen mondharmonica die zijn eigendom wordt; een diatonische in c, ook wel de bluesharp genoemd. Er kan dus ook thuis geoefend worden. De workshop komt het meest tot zijn recht als de deelnemers een aantal weken achtereen aan een workshop kunnen deelnemen. Dan zijn ze nog steeds geen Toots Thielemans, maar krijgen ze wel echt de smaak te pakken. De inhoud van de workshop wordt altijd aangepast aan de leeftijd van de deelnemers.

doelgroep
Geschikt voor leerlingen vanaf 9 jaar.
maximum aantal leerlingen
max. 15 leerlingen per sessie In iedere sessie kan een andere groep leerlingen worden geplaatst. De workshop wordt afgestemd op de leeftijd/niveau van de leerlingen.
materiaal
De workshopleider zorgt voor voldoende mondharmonica's, die de leerlingen na de workshop mogen houden.
duur
max. 2 sessies van 90 minuten of max. 3 sessies van 50 60 minuten binnen 4 uur / max. 4 sessies van 90 minuten binnen de 4 uur of max. 5 sessies van 50 60 minuten binnen de 8 uur.
plaats
de school
bijzonderheden
Deelnemers mogen de mondharmonica mee naar huis nemen.
De school zorgt voor geluidsset type 2 (zie website).
Aangeboden door: Stichting Swing www.swingweb.nl info@swingweb.nl 072 5615649

Overgenomen van:
http://www.edu-art.eu

Wegens bezuinigingen op cultuuronderwijs is de samenwerking in 2012 beindigd.
Aktiviteiten nu rechtstreeks te boeken via violabarends@live.nl