*** Heel Nederland aan de Mondharmonica *** Vandaag is het feest en morgen ook *** Heel Nederland aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Activiteiten:
* De Notenkraker
* Harmonicainstituut
* Swing
* Edu-Art
* NOVAM
* Kunst Centraal
* Harmonica Meetup
* Gambia Avonturen
* Wat doe jij?
* Papillon Harmonicas
* HMV
* Bakels Gemengd Koor
* Actie Progeria
* Zomerkampen

Geschiedenis
In de Media
Cursussen
YouTube

Agenda
Links
Contact


Al op jonge leeftijd wist Viola Barends dat zij nooit zonder muziek zou kunnen leven. Tegen alle wijze raad in studeerde ze aan het Brabants Conservatorium in Tilburg waar zij haar diploma als muziekdocent behaalde.

Als aanvulling op haar studietoelage speelde en zong ze in een 70-er jaren coverband, balkanorkest, brabantse volksmuziek en jazz.

25 Jaar geleden maakte zij kennis met de mondharmonica en werd hier zo door geďnspireerd dat zij nu alleen nog van haar mondharmonica-aktiviteiten leeft.

Op het ogenblik leidt zij diverse mondharmonica-orkesten waar zij orkestbewerkingen voor schrijft, nieuwe leden opleidt en die optreden in binnen- en buitenland.
Viola geeft les (privé en online) in de regio Eindhoven/Helmond op alle mondharmonicas ( bas, akkoorden, chromaat, bluesharp) in alle muziekstijlen. Verder geeft ze workshops op de bluesharp voor kinderen vanaf 9 jaar op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Ook organiseert zij cursussen door het hele land, mondharmonicafestivals, muziekweekends en harmonica-meetups.

Ze geeft mondharmonica-workshops in binnen en buitenland voor festivals, scholen,jaarlijkse feestdagen bij bedrijven, verjaardagen en andere speciale familie-gelegenheden, en ze heeft zelfs een mondharmonica - op - school project in Afrika.

Viola heeft veel ervaring met mondharmonicatherapie voor mensen met ademhalingsproblemen, kinderen met ADHD en autisme, mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Viola neemt je mee in de wonderlijk veelzijdige wereld van de mondharmonica.