*** Heel Nederland aan de Mondharmonica *** Vandaag is het feest en morgen ook *** Heel Nederland aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Activiteiten:
* De Notenkraker
* Harmonicainstituut
* Swing
* Edu-Art
* NOVAM
* Kunst Centraal
* Harmonica Meetup
* Gambia Avonturen
* Wat doe jij?
* Papillon Harmonicas
* HMV
* Bakels Gemengd Koor
* Actie Progeria
* Zomerkampen

Geschiedenis
In de Media
Cursussen
YouTube

Agenda
Links
Contact


Kunst en Vermaak

Bakels Gemengd Koor “Kunst en Vermaak” werd in 1935 opgericht door het Bakelse schoolhoofd “meester” De Vries en bestaat in 2010 dus 75 jaar. Momenteel heeft het koor zo’n vijfendertig leden. Zij doen hun naam eer aan; serieus zingen en lachen gaan hand in hand!

“Kunst en Vermaak” is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen en komt uit in de klasse “uitmuntendheid”. Het koor boekte afgelopen jaren verschillende fraaie successen tijdens diverse concoursen.

Het repertoire is uiterst gevarieerd en bestrijkt een groot gebied van zowel profane als geestelijke muziek, van klassiek tot hedendaags, musical high-lights en filmmuziek. Voor elk wat wils dus.

Viola Barends heeft 24 jaar het dirigeerstokje gezwaaid voor dit koor (1985 tot 2009), maar heeft dit nu terzijde gelegd om zich geheel te kunnen wijden aan haar mondharmonica workshops "all over the country". Adriaan van den Heuvel heeft het dirigeerstokje overgenomen. Maar Viola blijft wel beschikbaar als "vaste" vervanger. Overigens was Viola al veel langer verbonden aan dit koor: vanaf 1976 heeft zij het koor begeleid als pianiste, met een onderbreking tijdens haar studie aan het conservatorium.

Kunst en Vermaak repeteert elke maandagavond van 20.00 – 22.00 uur in Het Parochiehuis, Gemertseweg 2 in Bakel.

Bij het koor zijn ook leden aangesloten uit omliggende plaatsen, zoals Helmond, Gemert, Milheeze en Deurne. Maar nieuwe leden zijn altijd welkom. Ga gerust éérst eens een paar keer vrijblijvend luisteren !! Of bel secretaris, Marius van Roosmalen tel. 0492 342540 of voorzitter, Ank Jonkers, tel. 0492 464826.

Website: www.kunstenvermaak.bakel.nu