*** Heel Nederland aan de Mondharmonica *** Vandaag is het feest en morgen ook *** Heel Nederland aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Activiteiten:
* De Notenkraker
* Harmonicainstituut
* Swing
* Edu-Art
* NOVAM
* Kunst Centraal
* Harmonica Meetup
* Gambia Avonturen
* Wat doe jij?
* Papillon Harmonicas
* HMV
* Bakels Gemengd Koor
* Actie Progeria
* Zomerkampen

Geschiedenis
In de Media
Cursussen
YouTube

Agenda
Links
Contact


Stichting De Notenkraker

Er was eens... een tijd dat bijna iedereen met een mondharmonica op zak liep. Bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen, een feest, een droevige gebeurtenis, of zomaar een gezellig samenzijn, haalde bijna altijd wel iemand zo’n instrument tevoorschijn om er een deuntje op te spelen. Zelfs soldaten die naar het front vertrokken namen er één mee om zichzelf en anderen moed in te blazen. Menig leven schijnt gered te zijn doordat zij hun mondharmonica in de borstzak van hun uniform droegen om hem bij de hand te hebben en zo een kogel opvingen.

Tegenwoordig horen we de mondharmonica minder vaak. Dat is jammer want het is het een instrument met veel mogelijkheden. Alle soorten muziek kunnen erop gespeeld worden en een chromatisch instrument kan bijna het toonbereik van een piano hebben.

Zou u graag wat beter kennis maken met de mondharmonica? Dan Krijgt u nu de kans :

In 1995 werd Stichting De Notenkraker opgericht en deze richtte zich voornamelijk op het bespelen van de mondharmonica.

De Notenkraker richt zich verder op het bevorderen van amateurmuziekbeoefening in de meest brede zin door middel van begeleiding, lessen en advies.

Regelmatig worden uitvoeringen gegeven door een combinatie van het Bakels Gemengd Koor met de beide mondharmonica-orkesten o.a. jaarlijks in het Carat Paviljoen in Helmond bij kerstvieringen en op festivals.