*** Heel Nederland en Gambia aan de Mondharmonica *** Heel Nederland en Gambia aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Reizen naar Gambia:
* Gambia 2013
* Gambia 2010
*
Gambia 2007
* Antwerpen-Banjul
* Het Team
* De Projecten
* YouTube Filmpjes
* Sponsors

Dagboeken 2010:
* Week 1
* Week 2
* Week 3

* Gastenboek
* Foto's


Gambia Sponsorlijst

HEY Foundation - http://heyfoundation.nl

JUWETT Tweewielers - http://www.juwett-tweewielers.nl


Dringend goederen gevraagd voor ons Gambia Project (klik)


Gambia 2013 Back to the Roots 9 - 16 oktober 2013


>> Klik hier om de e-mails van Sang (St. Martin's School) te lezen <<

>> Klik hier om een video impressie te bekijken "Harmonica's at School" <<

Mondharmonica event in Gambia voor het echte bluesgevoel. Ik leid in Gambia al enkele jaren een schoolproject waarbij de leerlingen een week lang elke dag mondharmonica-les krijgen en in die tijd liedjes leren spelen op de mondharmonica, de eerste beginselen van het notenschrift oefenen en het plezier ervaren van samen muziek maken. We maken gebruik van Hohner bluesbands en een lesmethode met stof voor een heel schooljaar. Voor veel van deze kinderen zal dit de enige keer in hun leven zijn dat ze de kans krijgen om muziek te maken op een “echt” instrument . De docenten die ook aan de lessen deelnemen oefenen de stof in de loop van het schooljaar met de leerlingen. In oktober ga ik voor de derde keer een groep op deze manier les geven.

Daarnaast is er een mondharmonica event voor spelers die het echte bluesgevoel willen ervaren in de omgeving, eenvoudige omstandigheden, de hartelijke omgang met de lokale bewoners, het ritme de warmte en de geuren van Afrika. Natuurlijk is je partner ook welkom. We logeren bij mijn Afrikaanse vrienden die een lodge (gastenverblijf met camping en huisjes) leiden waarvan de opbrengst ten goede komt aan het lokale ziekenhuis.
Er is de mogelijkheid om, bij aanmelding vooraf ( er moeten chauffeurs en vervoer geregeld worden), deel te nemen aan diverse excursies waarbij je kennis maakt met het dagelijks leven in een Afrikaans dorp. Ook is er de mogelijkheid om een auto of fiets te huren en zelf op pad te gaan.

Verblijf direct aan het strand, waar als je ’s morgens gaat zwemmen de flamingo’s over je heen vliegen, in 2-persoons huisjes/”rooms” met bed, douche en toilet (dagelijks schoonmaak). 8 huisjes beschikbaar voor totaal 16 personen, kamperen met tent is ook mogelijk (heb ik zelf afgelopen keren gedaan). Beddegoed aanwezig, handdoeken zelf meenemen. Vanaf 25 Euro voor 2 personen per overnachting met ontbijt. Restaurant en dDorp met winkeltjes op loopafstand. http://www.equatorfoundation.com

 • Tickets nu ca. 400-450 Euro (loopt bij wachten op tot meer dan 1000 euro)
 • ’s Morgens 2 uur les (totaal 100 euro)
 • Excursies mogelijk: Bezoek ziekenhuis, Wandeling in de omgeving van de lodge, Snakefarm, Fishmarket, Compounds, Kraftsmarket Serekunda, Birdwatching
 • ’s Avonds onder de Afrikaane sterrenhemel (het is om 19.00 uur donker) bij het kampvuur jammen met lokale muzikanten (djembé!)
 • Laatste avond presentatie school + oud-leerlingen en jammen in het dorp

[Sponsoring] Beste Allemaal,

In Gambia leid ik al enkele jaren een schoolproject waarbij de leerlingen een week lang elke dag mondharmonica-les krijgen. In deze week leren ze hoe ze liedjes kunnen spelen op de mondharmonica, ze leren de eerste beginselen van het notenschrift en ervaren het plezier van samen muziek maken. Dit project is gestart op verzoek van Sang Colly, een van de docenten van deze school. Zijn zus werkt voor het ministerie van onderwijs in Gambia.

We maken gebruik van Hohner bluesbands en een lesmethode met stof voor een heel schooljaar.Voor veel van deze kinderen zal dit de enige keer in hun leven zijn dat ze de kans krijgen om muziek te maken op een "echt" instrument . Ook de kennismaking met het notenschrift is een openbaring. De docenten die ook aan de lessen deelnemen oefenen de stof in de loop van het schooljaar met de leerlingen.

In oktober ga ik voor de derde keer een groep op deze manier les geven. Volgens de laatste berichten wordt de lesmethode nog steeds gebruikt en is er behoefte aan uitbreiding en begeleiding van nieuwe leerkrachten om het mondharmonica spelen voor meer kinderen bereikbaar te maken.

Op verzoek van de school maak ik in oktober a.s. de reis voor de derde keer. Om deze onderneming te financieren stel ik 3 verschillende zelf ingespeelde cd's beschikbaar waarop ik o.a. minder gangbare mondharmonicamuziek speel op chromaat , bluesharp, bas en akkoord-mondharmonica en de cd die ik een aantal jaren geleden met Ben gemaakt heb (zang, mondharmonica, div muziekstijlen)

Deze cd's zijn tevens een antwoord op de vraag wat ik zelf op de mondharmonica speel ( zoals je kunt horen : van alles wat) , ter inspiratie en voor vrienden en kennissen die zich afvragen wat ik doe als ik niet bij hun ben. Deze cd's zijn niet te koop!

Bij sponsoring van 5 euro ontvang je 1 cd. Ook is er een verzamel-cd die te bemachtigen is door sponsoring van 15 euro. Wil je een korte indruk krijgen van wat er op de cd's te beluisteren is klik dan op onderstaande links.

Take one : http://www.youtube.com/watch?v=WuaaklFKPA0

Take two : http://www.youtube.com/watch?v=drGFS_0XESU

Take three : http://www.youtube.com/watch?v=MK9TYbeLxtQ

Wil je ook sponsoren? Maak dan je gift over naar rek.nr. 54 42 13 084 t.n.v. De Notenkraker + 2 euro verzendkosten . Vermeld: Gambia + welke cd ('s) je wilt ontvangen (Take one, two of three of de verzamel-cd met alle nrs). Bij voorbaat dank namens de kinderen in Gambia. Meer info : violabarends@live.nl

Inhoud CD's. Klik op een titel voor bladmuziek of backingtrack:

Take one : With love

Take two : Caleidoscoop

Take three : Viola plays them all

 • Beatles medley (Beatles Ronald, arr. Kamminga)
  3x chromatic, chords, bass
 • Gambler's blues (Jimmie Rodgers, arr. Viola Barends)
  2x chromatic, chords, bass
 • Que sera (Jay Livingston en Ray Evans, arr. Viola Barends)
  2x chromatic, chords, bass
 • Let the earth resound (Purcell, arr. Viola Barends)
  2x chromatic, chords, bass
 • Conquest of paradise (VanGelis, arr. Viola Barends)
  2x chromatic, chords, bass
 • Comedy tonight (Stephen Sondheim, arr. Viola Barends)
  3x chromatic, chords, bass
 • Top of the world (The Carpenters, arr. Viola Barends)
  3x chromatic, chords, bass
 • Charlie's idea (Charlie Musselwhite, arr. Viola Barends)
  Bflat bluesharp, LBflat, bass
 • Once upon a time in the west
  (Ennio Moricone, arr. Peter Jansen & Viola Barends )
  intro G bluesharp, 2x chomatic, chords, bass
 • Musica die ganz lieblich kunst (Johannes Jeep, arr. Original)
  4x chromatic
 • Un home et une femme (Francis Lai, arr. Viola Barends)
  3x chromatic, chords, bass
 • T-bones idea (T-Bone Walker, arr. Viola Barends)
  2x C bluesharp, LC, pocketbass
 • Adios nonino (Astor Piazzolla, arr. Viola Barends)
  2x chromatic, chords, bass