*** Heel Nederland en Gambia aan de Mondharmonica *** Heel Nederland en Gambia aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Reizen naar Gambia:
* Gambia 2013
* Gambia 2010
*
Gambia 2007
* Antwerpen-Banjul
* Het Team
* De Projecten
* YouTube Filmpjes
* Sponsors

Dagboeken 2010:
* Week 1
* Week 2
* Week 3

* Gastenboek
* Foto's


Project 1: Mondharmonica les !!

Project 2: Woonvoorziening voor gehandicapten in Kololi.

Het onderhouden en runnen van een woonhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking. Omdat het belangrijk is dat de kinderen het contact met ouders niet verliezen is er gekozen voor een woonvorm waarbij ze de weekeinden nog gewoon naar huis gaan. De kinderen gaan naar The Methodist Special School en samen met deze school startte Stichting Second Home in december 2008 de woonvoorziening voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Er is hulp van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen). Zij gaan met 3 stagiaires hard aan de slag om de Lodge in orde te maken voor de eerste groep kinderen. Verder gaan de stagiaires de begeleiders uit Gambia goed voorbereiden op hun taak. Met de donatie van de Challenge wordt een multifunctionele ruimte gecreŽerd en de watervoorziening wordt, met een goede pomp, in orde gemaakt.

Voor de toekomst van dit project is er ook contact met de regering van Gambia. Het is immers de bedoeling dat dit een echt Gambiaans project gaat worden. Om dit project een toekomst te geven, is er geld nodig voor het verzorgen van de kinderen (kleding, voedsel, water, medische zorg), het vervoer van en naar de school en de personeelskosten. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar Stichting Second Home in Gambia.

Guaranty Trust Bank Gambia Ltd. Account number 201-107581-1-1-0
Contactpersoon: Mary Badjan Tel: 7015033