*** Heel Nederland en Gambia aan de Mondharmonica *** Heel Nederland en Gambia aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Reizen naar Gambia:
* Gambia 2013
* Gambia 2010
*
Gambia 2007
* Antwerpen-Banjul
* Het Team
* De Projecten
* YouTube Filmpjes
* Sponsors

Dagboeken 2010:
* Week 1
* Week 2
* Week 3

* Gastenboek
* Foto's


Gambia 2010 (Klik hier voor het reis-dagboek)

Zoals de planning was krijgt het mondharmonicaproject in Gambia een vervolg. Deze keer gaan de docenten die in 2007 de lessen gevolgd hebben zelf de eerste cursus geven en volgen ze de vervolgcursus samen met weer een groep leerlingen zodat ze de cursus daarna ook zelf kunnen geven.
In 2007 ging ik met het vliegtuig. Dikwijls heb ik in die tijd bedacht hoe geweldig het zou zijn om de reis een keer met de Challenge per auto mee te maken. Ik heb het daar toen met Björn, mijn zoon over gehad en begin dit jaar werd ik hier voorzichtig aan herinnerd. Weet je nog…?... Ik ben al aan het sparen. En zo kwam de zaak aan het rollen.
Doel van de Challenge is om een goed bruikbare auto naar Gambia te rijden. De auto wordt daar verkocht en de opbrengst gaat naar een goed doel. We verzamelden informatie over de reis en in juni schreven we ons definitief in (zie deze link) en hadden we ook maar meteen 2 projecten tegelijk onder handen : het mondharmonicaproject en sponsoring van een tehuis voor kinderen met een verstandelijke beperking. Klik hier voor info over dit laatste project (Kololi).

De organisatie van de Antwerpen Banjul Challenge is in handen van Stichting Helping Hands die de projecten selecteert en controleert.

In november werd het allemaal echt serieus. Welke inentingen moeten we wanneer halen, en hoe zat het ook alweer met de malariapillen? De eerste informatie-avond kwam op 27 november en naast de mij, na mijn vorige avontuur bekende informatie m.b.t. de reis, werd er een film gedraaid over de laatste Challenge die in oktober gereden heeft. Geweldig!..En toen begon het pas echt te kriebelen. Een eerste begin van een paklijst wordt alvast gemaakt, een beetje “inlezen” m.b.t. hygiëne en eten in de tropen, tickets zijn geboekt.

Donderdag 3 december 2009: We kopen een Daihatsu Rocky !!!

De Meet-up van 30 januari was een groot succes!
We hadden totaal ongeveer 90 bezoekers en de totale opbrengst was bijna 700 Euro !
De totale opbrengt van deze dag was bestemd voor het Gambia-project.

De stands werden druk bezocht, er werd ijverig “gesocialized”, en ook de optredens en presentaties werden aandachtig beluisterd. Gedurende de hele dag was er de mogelijkheid om een film van de vorige Challenge Antwerpen-Banjul te bekijken.
Het was een gezellige en leerzame dag waarop ook (nog)niet mondharmonicaspelers konden kennis maken met wat er op dit moment in Nederland zoal gaande is.

Ondanks de hevige sneeuwval werd de jamsessie ’s avonds toch nog een succes. Er werd enthousiast en op hoog niveau gespeeld en rond 23.00 uur hebben we een geslaagde dag afgesloten. Bedankt allemaal!!

Viola