*** Heel Nederland aan de Mondharmonica *** Vandaag is het feest en morgen ook *** Heel Nederland aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Activiteiten:
* De Notenkraker
* Harmonicainstituut
* Swing
* Edu-Art
* NOVAM
* Kunst Centraal
* Harmonica Meetup
* Gambia Avonturen
* Wat doe jij?
* Papillon Harmonicas
* HMV
* Bakels Gemengd Koor
* Actie Progeria
* Zomerkampen

Geschiedenis
In de Media
Cursussen
YouTube

Agenda
Links
Contact


Kunst centraal werkt met en voor het onderwijs

Kunst Centraal werkt met en voor het onderwijs. Ons doel is om samenhangende en inspirerende kunst- en cultuurprogramma's te realiseren. Kwaliteit staat daarbij hoog in het vaandel. Wij hebben expertise op het gebied van kunst en cultuur enerzijds en het onderwijs anderzijds. Bovendien kennen we de regio. We adviseren en begeleiden scholen. En we zijn in gesprek met landelijke en lokale kunst- en cultuuraanbieders. Onze rol is deze twee partijen bij elkaar te brengen. De provincie Utrecht subsidieert de activiteiten die wij voor de basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs organiseren. Ons werk wordt verder mogelijk gemaakt door bijdragen van scholen, subsidies van gemeenten en gelden uit fondsen.

In samenwerking met Kunst Centraal werd een lessencyclus voor mondharmonica samengesteld met speelstukken, luisterstukken en begeleidende informatie bestaande uit een lesboek een cd en een docentenhandleiding.

De (muziek)docenten krijgen een introductieles waarbij de stof uit de syllabus behandeld wordt en waarbij geoefend wordt op de mondharmonica.
Viola geeft de eerste mondharmonicales in de klassen waarna de eigen (muziek)-docent nog een aantal vervolglessen geeft. Ook hier krijgen alle leerlingen weer hun eigen mondharmonica.
Als afsluiting van het project is het mogelijk om Viola uit te nodigen voor het geven van een laatste les of een demo-concert waarin de mogelijkheden van de verschillende types mondharmonica ten gehore gebracht worden.

Wegens bezuinigingen op cultuuronderwijs is de samenwerking in 2012 beŽindigd.
Aktiviteiten nu rechtstreeks te boeken via violabarends@live.nl