*** Heel Nederland aan de Mondharmonica *** Vandaag is het feest en morgen ook *** Heel Nederland aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Activiteiten:
* De Notenkraker
* Harmonicainstituut
* Swing
* Edu-Art
* NOVAM
* Kunst Centraal
* Harmonica Meetup
* Gambia Avonturen
* Wat doe jij?
* VMV
* HMV
* Bakels Gemengd Koor
* Actie Progeria
* Zomerkampen

Geschiedenis
In de Media
Cursussen
YouTube

Agenda
Links
Contact


Onderwerpen:

1. Subsidie voor scholen
2. Datums cursussen in 2015-2016
3. Algemene informatie over de cursussen
4. Workshops en evenementen 2015-2016


Bending the blues...

1. Subsidie voor scholen!

Ook in het kalenderjaar 2016 is het voor scholen in Brabant mogelijk om dankzij subsidie van de Stichting Kunstbalie met grote korting een workshop mondharmonica te laten geven aan leerlingen vanaf 9 jaar (basis- en voortgezet onderwijs).
Tijdens de workshop leren de deelnemers notatie van mondharmonicamuziek kennen en spelen we liedjes, blues en akkoorden. Alle deelnemers krijgen hiervoor een eigen nieuwe mondharmonica die ze na de workshop mogen houden.

2. Basiscursus en blues

Mondharmonicacursussen en workshops in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-BrittanniŽ, Estland, Bulgarije, ItaliŽ en Gambia sinds 1992.

Veldhovense Mondharmonica Vereniging (VMV) start met jeugdgroep

Eind 2013 is VMV gestart met een jeugdgroep, speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. De mondharmonica is een relatief goedkoop, volwaardig instrument waar alle muziekstijlen op gespeeld kunnen worden. De lessen worden verzorgd door een bevoegd docent en de nadruk ligt op het plezier in samen muziek maken. Ook leren noten lezen en algemene muziekleer komen aan bod. Na de eerste les kun je al een liedje spelen!

Meer informatie over de lessen en aanmelden via email: violabarends@live.nl
Meer informatie over VMV via http://www.mondharmonikaveldhoven.nl

Tevens biedt de VMV de mogelijkheid voor het volgen van wekelijkse bluesharplessen.

3. Cursussen (algemene informatie)

Elke cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur met vier weken tussentijd om voldoende te kunnen oefenen en een afsluitingsavond.

Basiscursus
Tijdens de basiscursus leer je de lay-out van de mondharmonica, notatie, ademhaling en toonvorming, diverse speeltechnieken (zoals tongblok, tongslap en bending, die daarna op elke mondharmonica toe te passen zijn), verschillende muziekstijlen en opbouw van blues.

Blues 1
Meer speeltechnieken zoals die in de blues gebruikt worden, toegepast in oefenmateriaal. De eerste stappen naar soleren en improviseren.

Blues 2
Soleren , improviseren en communiceren.

Chromatische mondharmonica en melodiespel op de diatonische mondharmonica.
Aan de hand van de belangstelling in een groep wordt een programma opgesteld aangepast aan de smaak en wensen van de deelnemers. Er is de mogelijkheid om te spelen in diverse muziekstijlen van klassiek tot pop tot kampvuurliedjes. Verder worden veel backingtracks gebruikt. Omdat er maar weinig muziek speciaal voor mondharmonica bestaat wordt tijdens de cursus ook geleerd welk materiaal geschikt is voor de mondharmonica en waar dit te vinden is.

Info: violabarends@live.nl

Voor een overzicht van alle workshops en evenementen klik hier.